„Catedrala „Sfântul Nicolae” a îmbracat astazi, 26 noiembrie 2016, haine de sarbatoare odata cu încheierea în Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea a Anului Sfânt al Milostivirii.
Sfânta si Dumnezeiasca Liturghia a fost savârsita de Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea la care au concelebrat si Preasfintiile lor Vasile Bizau, episcop de Maramures si Nil Yuriy Lushchak episcop auxiliar de Užhorod, împreuna cu cei peste 100 de preoti prezenti, la care a participat credinciosi din tot cuprinsul Eparhiei de Oradea.
Cuvântul de învatatura a fost rostit de catre Preasfintia Sa Vasile Bizau. Preasfintia Sa a subliniat bucuria de a fi partas la acest moment al Episcopiei de Oradea, pentru acest lucru trebuie adusa „multumire Preasfintei Treimi pentru toate harurile dobândite în acest An al Milostivirii”. De asemenea a subliniat si caracteristicile misionarului si a faptului ca „noi suntem chemati sa fim lucratori în Via Domnului, lucratori care sa devina «pâine» pentru ceilalti”.
Preasfintia Sa Nil Yuriy Lushchak episcopul auxiliar de Užhorod, la sfârsitul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, a multumit Preasfintiei Sale Virgil pentru invitatia facuta, cerând de asemenea credinciosilor sa se roage în continuare pentru Ucraina si pentru tarile care sufera din cauza razboaielor.
A urmat apoi ritualul de închidere a Portii Sfinte, prin rugaciunile de multumire aduse lui Dumnezeu pentru darurile si harurile primite în acest An Sfânt al Milostivirii, decretat de catre Sfântul Parinte Papa Francisc, prin scrisoarea „Chipul milostivirii”.
Trebuie amintit faptul ca tot la sfârsitul Sfintei Liturghii a fost prezentata preotilor si credinciosilor cartea „Sus Inimile” a domnului profesor Gelu Hossu, aparuta la Editura „Viata Crestina”, Cluj-Napoca 2016.

Poarta Sfânta a fost închisa dar Milostivirea lui Dumnezeu ramâne deschisa tuturor credinciosilor!