Aflați pentru câteva zile în Romania, membrii Consiliului Internațional al Asociației Ziléos, Patrick François, Beatrice François și Elisabeth Therien, însoțiți Ramona Dragoș, reprezentant Ziléos pentru România, au vizitat locurile în care Ziléos își desfășoară misiunea.

Luni, 27 iunie 2022, Preasfinția Sa Virgil i-a primit în vizită pe membrii Consiliului Internațional, mulțumindu-le pentru sprijinul acordat Eparhiei de Oradea, Bisericii și pentru implicarea activă în pastorația tineretului. A urmat o scurtă vizită în școală pentru a putea vedea locul în care echipa Ziléos Oradea își desfășoară activitatea.

Marți, 28 iunie 2022, a avut loc o întâlnire cu Părintele vicar general, Mihai Vătămănelu OFMConv., care le-a făcut invitaților o prezentare a pastorației în eparhia noastră. Doamna director adjunct, Rodica Mureșan, a fost bucuroasă să îi revadă pe Patrick, Beatrice și Elisabeth și le-a mulțumit de asemenea pentru toate activitățile Ziléos care se desfășoară în cadrul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu și care ajută la dezvoltarea tinerilor.

La aceste întâlniri au participat membrii echipei Ziléos din Oradea: Ramona Dragoș, Alex Cristea, Dragoș Tomescu, George Demian și Pr. Alex Fiț, responsabil spiritual.

Ziléos este o asociație prezentă în mai multe țări: Canada, Franța, Elveția, România și Liban. Proiectul asociației dezvoltă o pastoraţie care se sprijină pe necesitatea de a le veni în întâmpinare tinerilor în mediul lor de viaţă. În toate programele sale, Ziléos are grijă să ţină cont de patru dimensiuni: raportarea la sine, relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume. Ziléos are ca finalitate trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor. Se adresează, de asemenea și tinerilor, care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc pe Dumnezeu, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină.

 

Resposabil comunicare Ziléos

Tomescu Dragoș