„La ora 9.10 din dimineata de marti, 4 octombrie 2016, papa Francisc a ajuns la Amatrice pentru a vizita populatia afectata de cutremurul din 24 august. Însotit de episcopul de Rieti, mons. Domenico Pompili, continua comunicatul, Sfântul Parinte a vizitat scoala, urmând sa mearga apoi în asa zisa ”zona rosie” a localitatii, închisa de obicei din motive de siguranta.
Pontiful anuntase dorinta de a merge în mijlocul sinistratilor la câteva zile dupa cutremur. Astfel, la rugaciunea ”Angelus din 28 august, si-a reînnoit ”apropierea spirituala” fata de locuitorii din Lazio, Marche si Umbria, greu încercati de cutremurul din acele zile, în special fata de cei din Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto si Norcia. ”Imediat ce va fi posibil”, spunea atunci Sfântul Parinte, ”sper sa vin si eu la voi, ca sa va aduc personal mângâierea credintei, îmbratisarea de parinte si frate, si sprijinul sperantei crestine”.
Potrivit unui bilant recent al cutremurului care a avut loc pe 24 august în centrul Italiei, 297 de persoane si-au pierdut viata, printre ei fiind 11 migranti români stabiliti în regiunile afectate.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va