„Între 10 si 12 iunie are loc vizita în Turcia a cardinalului Leonardo Sandri, prefect al Congregatiei pentru Biserici Orientale, care a acceptat invitatia de a prezida consacrarea episcopala a mons. Ruben Tierrablanca Gonzalez, OFM, episcop titular ales de Tubernuca, vicar apostolic de Istanbul si administrator apostolic al exarhatului pentru credinciosii de rit bizantin.

Programul prevede de asemenea participarea, sâmbata dimineata, la Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din cartierul Fanar (Istanbul), la invitatia patriarhului Bartolomeu, în sarbatoarea onomastica a patriarhului ecumenic de Constantinopol.
Sâmbata, 11 iunie, în cursul dupa-amiezii, cardinalul Sandri va prezida concelebrarea euharistica în cadrul careia va avea loc consacrarea episcopala a mons. Ruben Tierrablanca Gonzalez.
Duminica, 12 iunie, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale va prezida Sfânta Liturghie la resedinta "Ma Maison", administrata de calugaritele din congregatia Micile Surori ale Saracilor, o structura destinata asistentei persoanelor vârstnice. La celebrarea euharistica vor participa oaspetii structurii si un grup de tineri imigrati irakieni, asistati de salezienii din Istanbul. Succesiv, cardinalul Sandri va lua prânzul cu prelatii catolici din Turcia.
În calatorie, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale va fi însotit de mons. Angelo Accattino, însarcinat cu afaceri ad interim la Nuntiatura Apostolica în Turcia si va fi gazduit la sediul local al Reprezentantei Pontificale, care a fost în trecut resedinta delegatului apostolic Angelo Giuseppe Roncalli, devenit succesiv papa, cu numele Ioan al XXIII-lea.

Sursa: http://ro.radiovaticana.va