COMUNICAT al Consiliului Director al AGRU National
Prima întâlnire din acest an a membrilor Consiliului Director National si a celor 6 Consilii Directoare Eparhiale, precum si a altor delegati AGRU, însotiti de asistentii lor spirituali, a avut loc în cadrul lucrarilor Adunarii Generale a asociatiei, care a fost gazduita de parohia „Sf. Petru” din Brasov (Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras).
Tema Adunarii Generale, desfasurata în zilele de 3 si 4 iunie 2016, a fost Mila biruieste în fata judecatii, având ca motto un citat din enciclica Dives în misericordia a Sfântului parinte Papa Ioan Paul al II-lea: „Dimensiunea divina a rascumpararii nu se realizeaza numai în faptul de a face dreptate în privinta pacatului, ci si în acela de a-i reda iubirii forta creatoare prin care omul are din nou acces la plinatatea de viata si de sfintenie ce vine de la Dumnezeu”. (Ioan Paul al II-lea, Dives in misericordia, V,7c)
Pe ordinea de zi s-au aflat teme precum:
? alegerea structurii de conducere pentru perioada 2016-2019;
? propunerea de consilieri pentru sectorul adulti din ACRO, avându-se în vedere ca în perioada 4-6 noiembrie a.c. va avea loc Adunarea Generala a ACRO;
? propunerea unor directii de actiune pentru urmatorii 3 ani (ex. sustinerea legislatiei în favoarea familiei crestine, atentie mai mare acordata copiilor si tinerilor din Biserica Româna Unita, pregatirea comemorarii a 100 de ani de la Marea Unire).
Structura de conducere pentru urmatorii 3 ani, respectiv pentru perioada 2016-2019, este reprezentata de:
? – presedinte: Calin DIACONU;
? – secretar: Cecilia FRATILA;
? – consilier: Alin TAT;
– responsabil comunicare: Raimondo-Mario RUPP, precum si de Vicepresedinti, membri ai Consiliului Director al AGRU National, având în coordonare urmatoarele departamente:
? Octavian BERTA – Departamentul social si caritativ;
? Ioan F. POP – Departamentul pentru învatamânt si cultura;
? Marius BOLDOR – Departamentul spiritual si ecumenic;
? Iustin BURSAS – Departamentul juridic;
? Marian BOIAN – Departamentul pentru copii si familie.
În urma alegerii Domnului Calin Diaconu în functia de presedinte al AGRU-lui National, urmeaza ca AGRU Bucuresti sa-si aleaga un nou presedinte, care va completa lista vicepresedintilor la nivel national si caruia îi va reveni misiunea de a coordona departamentul pentru imagine si relatii publice.
Secretarul Asociatiei va fi în continuare Cecilia FRATILA, iar Trezorierul Asociatiei va fi în continuare Dna Oana CIOBANCAN. Asistentul Spiritual al AGRU National va fi în continuare Pr. Vicar Angelo POP.
Pentru ca pâna în data de 15 iunie a.c. trebuie definitivata lista consilierilor pentru adunarea generala a ACRO, fiecare structura eparhiala va trimite propuneri pentru ocuparea celor 4 locuri ce revin AGRU-lui în cadrul ACRO.
De asemenea, în functie de posibilitatile actuale ale Asociatiei AGRU – la nivel intern si international – s-a stabilit ca reprezentarea va fi limitata la doua organizatii: ACRO si SIESC. Clarificarea privind continuarea apartenentei AGRU la celelalte asociatii, respectiv: ELF, Pax Romana si FAFCE, este subiectul unei analize tehnico-economice care va fi prezentata la urmatoarea întâlnire.
S-a stabilit ca urmatoarea întâlnire a membrilor AGRU din Consiliul Director National si din Consiliile Directoare Eparhiale sa aiba loc în toamna, în perioada 23-24 septembrie, la Satu Mare.
O scrisoare de informare împreuna cu o solicitare de audienta pentru acordarea Binecuvântarii pentru cele ce Asociatia AGRU îsi propune în noul mandat, care a început în 4 Iunie 2016, va fi transmisa catre PF Lucian Muresan pâna la sfârsitul lunii Iunie 2016.
Pentru Consiliul Director AGRU National, semneaza prezentul Comunicat, urmatorii:
? Presedinte, Calin DIACONU
? Secretar, Cecilia FRATILA
? Asistent Spiritual, Pr. Angelo POP
? Consilier, Alin TAT

Sursa: http://www.bru.ro