„În viata de zi cu zi dintr-o Parohie, putem afirma cu tarie ca Dumnezeu ne surprinde când mai putin ne asteptam. În decursul ultimilor 4 ani ai comunitatii greco-catolice din satul Ghenci, împreuna cu comunitatea reformata, multe au fost binefacerile primite de la Domnul spre lauda Lui si edificarea spirituala a poporului credincios. Dupa ce aceasta comunitate a avut parte de tot felul de evenimente, iata ca la data de 29 mai 2016, comunitatea Greco Catolica din Ghenci împreuna cu comunitatea Reformata din Ghenci s-a adunat pentru a trai cu intensitate maxima un eveniment unic: sfintirea Capelei mortuare din cimitir.
Dupa ce în toamna anului 2012, parohul greco-catolic al locului Lucian Constantin Cociorva, cel care a coordonat lucrarile, a initiat proiectul capelei mortuare, s-a ajuns la un consens fratesc si crestinesc cu parohia reformata, ca viitoarea capela sa fie folosita în mod egal de întreaga comunitate.
Roadele muncii s-au concretizat duminica, 29 mai 2016, când de la ora 10.00 a avut loc Sfânta Liturghie în Biserica Greco-Catolica, iar de la aceiasi ora în Biserica Reformata a avut loc o slujba de multumire. Dupa terminarea programului bisericesc, credinciosii din cele doua biserici, avându-i în frunte pe cei doi pastori, pe parintele greco-catolic Lucian Constantin Cociorva, respectiv pastorul reformat Gal Sandor, acompaniati de cei doi invitati pe parintele Radu Dan Filip, vicar foraneu si protopop greco-catolic al Careiului, respectiv pe pastorul reformat Farkas Zsolt consilier episcopal al Episcopiei Reformate de Piatra Craiului, în sunetul clopotelor de la cele doua biserici, au pornit în procesiune spre cimitir. Dupa slujba de sfintire si binecuvântare a Capelei mortuare, parintele protopop Radu Filip a subliniat importanta respectului unuia fata de celalalt într-o comunitate, indiferent de apartenenta religioasa si etnica, dând evenimentul de la Ghenci un model în acest sens. Pastorul Farkas Zsolt, a subliniat la rândul sau, necesitatea acestui edificiu, ca un punct de reconciliere cu Domnul.
La final cei doi reprezentanti bisericesti locali, au multumit atât în limba româna cât si în limba maghiara Bunului Dumnezeu pentru acest moment înaltator si plin de haruri, iar mai apoi, au tinut sa multumeasca tuturor acelora care s-au implicat întru-un fel sau altul în realizarea acestui proiect, amintind în primul rând pe domnul Marius Roka, primar al comunei Cauas, domnul viceprimar Vasile Bojan, domnul Nagy Barna- consilierul primarului, precum si întregul Consiliu Local al Comunei Cauas, care a finantat în întregime constructia respectiva. Sarbatoarea a fost amplificata de prezenta domnului deputat Ovidiu Silaghi, si al doamnei Marcela Papici, director al Spitalului Judetean Satu-Mare. Dupa slujba de sfintire toti cei prezenti au fost invitati la o agapa frateasca la caminul cultural