„Liceul „Don Orione” din Oradea a fost si anul acesta gazda Întâlnirii Eparhiale a Copiilor din Eparhia de Oradea. Au participat peste 1000 de copii din judetele Bihor, Salaj si Satu Mare.
Întâlnirea a început cu procesiunea spre sala de sport unde a fost savârsita Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, alaturi de parintele vicar responsabil cu preotii, Antoniu Chifor, parintele Florian Gui, parintii responsabili cu pastoratia tinerilor din Eparhie si alti parinti prezenti. În cuvântul adresat copiilor, Preasfintia Sa a subliniat importanta milostivirii, a iubirii si a rugaciunii în ziua de astazi.
Dupa Sfânta Liturghie a urmat masa de prânz oferita celor prezenti dupa care au urmat jocurile. Mai apoi trupa „Arcadia” a prezentat piesele de teatru „Domnul Goe” si „Un pedagog de scoala noua”, ca la final sa aiba loc premierea grupurilor prezente la întâlnire.
Întâlnirea a avut ca tema „Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui” si a fost organizata de Biroul Pastoral Eparhial. Fiecare dintre participanti a primit câte un tricou imprimat cu desenul elevului Stefan Lucuta din Alesd, care a fost câstigatorul concursului „Alege imaginea potrivita pentru Întâlnirea Eparhiala a Tinerilor”.