„A doua zi a Sinodului Episcopilor Catolici Orientali din Europa a început la ora 08:00 cu celebrarea Sfintei Liturghii la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, avându-l ca protos pe Preafericirea Sa Sviatoslav Shevchuk, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene.
La ora 10:45, în Aula Magna a Seminarului Teologic, a început prima sesiune de lucru. Au conferentiat: S.E.R. Rino Fisichella, Presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari, cu tema „Sarete miei testimoni: la Nuova Evangelizzazione nelle Chiese Orientali Cattoliche d’Europa” si Mons. Boris Gudziak, rectorul Universitatii Greco-Catolice din Lviv, cu tema „Le Chiese Cattoliche Orientali d’Europa – 20 anni dopo la caduta del regime e la nuova evangelizzazione”.
În a doua sesiune de lucru a conferentiat parintele Marko Ivan Rupnik cu tema „L’arte sacra bizantina nel contesto della nuova evangelizzazione”.
Dupa masa, episcopii au vizitat bisericile greco-catolice din Baile Felix si Baile 1 Mai, precum si Centrul Social „Maria Rosa” al Asociatiei „Caritas Eparhial Oradea”.
A urmat rugaciunea Vecerniei, în rit latin, celebrata la Catedrala Romano-Catolica din Oradea si o cina oferita de Episcopia Romano-Catolica. Ziua s-a încheiat cu o plimbare prin centrul orasului.