„În Mesajul pontifical pentru Postul Mare (2015) adresat crestinilor din întreaga lume, papa Francisc a cerut sa consacram în zilele de 13-14 martie ”24 de ore pentru Domnul”. Sfântul Parinte subliniaza necesitatea acestei rugaciuni ”în comuniune cu Biserica pamânteasca si cereasca”. Tematica acestui eveniment ”Dumnezeu este bogat în milostivire” (Ef. 2, 4), este perfect adaptata perioadei Postului Mare, precum si a situatilor dificile din unele parti ale lumii.
Eparhia Greco-Catolica din Oradea a raspuns initiativei papei, organizând la Catedrala ”Sfântul Nicolae” acest moment deosebit. Programul de rugaciune a început si s-a încheiat prin celebrarea sfintei Liturghii de la ora 8.00. S-au oficiat, de asemenea, rugaciunea Rozariului, Paraclisul Maicii Domnului, Calea Crucii, rugaciunea Orei a 6-a, utrenia, sfintele taine a Maslului si a Spovezii, dar a fost consacrat si un timp special meditatiei si a adoratiei.
Organizarea acestei zile de rugaciune s-a realizat sub îndrumarea parintelui paroh Ovidiu Duma, si în colaborare cu diferiti preoti. La buna desfasurare a acestui eveniment au mai participat copii si tineri, cum a fost cazul studentilor teologi ai Seminarului Greco-Catolic ”Trei Ierarhi”, a tinerilor din Colegiul ”Sfânta Familie”, si a copiilor de la Step din cadrul Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”.
Îi multumim lui Dumnezeu pentru acest moment de rugaciune, si-l imploram ca îndurarea Sa sa însoteasca viata noastra si lumea întreaga.