Un drum al suferintei… o suferinta imensa, capabila sa rascumpere pacatele noastre ale tuturor si, poate mai important decât orice, o suferinta din iubire!
La asta au meditat împreuna, în seara zilei de 24 aprilie, tinerii din grupul “Allegria” al Manastirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea, sub îndrumarea Parintelui Ionut Ichim si a Sorei Letitia, alaturi de Parintele Paroh Mihai Vatamanelu. Lor li s-au alaturat zecile de credinciosi prezenti, într-o procesiune pe dealul Calvaria (Ciuperca) din Oradea, în încercarea de a pune în scena drumul durerii suferite de Isus Cristos pâna în vârful muntelui Golgota, martor tacut al rastignirii Sale.
Scenele "Drumului Crucii" ilustrate de tinerii franciscanii, cu emotie, dar, în acelasi timp, cu iubire si recunostinta, au reusit sa aduca în mintea celor prezenti, imaginea suferintelor si a batjocurilor Mântuitorului nostru pe Calea Durerii. Fiecare episod a fost marcat prin opriri, în care s-a comemorat câte un moment al Calvarului, prin meditatii si rugaciuni. Momentul principal a fost reprezentat de Rastignirea lui Isus si Mormântul – care a închis în sine pentru putin timp trupul Domnului, deschizându-si mai apoi portile Învierii celei de a treia zi.
Fie ca Saptamâna Patimilor sa ne ajute sa întelegem cu adevarat minunea în fata careia ne aflam cu totii si sa transformam în sufletele noastre acest drum al suferintei, într-o Cale a Luminii!