„Astazi, în Palatul Apostolic din Vatican, Papa Francisc l-a primit pe presedintele iranian Hassan Rouhani.

„Va multumesc mult pentru aceasta vizita si sper pentru pace”, cu aceste cuvinte a fost salutat presedintele Iranului de catre Sfântul Parinte Papa Francisc aflat în aceste zile la Vatican. „Va cer sa va rugati pentru mine, mi-a facut o mare placere ” au fost cuvintele presedintelui iranian adresate Papei. Hassan Rouhani este al doilea lider al Iranului care a fost primit în audienta la Vatican, primul fiind în 1999, Mohammad Khatami, primit la Vatican de catre Ioan Paul al II-lea.
În timpul discutiilor cordiale au fost evidentiate valorile spirituale comune, apoi facându-se riferiment la bunele rapoarte între Sfântul Scaun si Republica islamica a Iranului, la viata Bisericii în Iran si la actiunile Sfântului Scaun în promovarea demnitatii persoanei umane si a libertatii religioase. Apoi în concluzie s-au oprit asupra acordului nuclear, subliniindu-se importantul rol pe care Iranul este chemat sa-l desfasoare, împreuna cu alte tari din regiune pentru a promova solutii politice adecvate la problemele care afecteaza Orientul Mijlociu, combaterea raspândirii terorismului si a traficului de arme.
Deasemenea a fost amintita si importanta dialogului interreligios si responsabilitatea comunitatilor religioase pentru promovarea reconcilierii, a tolerantei si a pacii.
La terminarea întâlnirii, Sfântul Parinte i-a daruit presedintelui iranian o medalie care îl reprezenta pe Sfântul Martin, care a fost explicata de Suveranul Pontif: „este Sfântul care îsi ofera haina pentru a acoperi un sarac. Un semn de fraternitate gratuita”. Pe lânga medalie presedintelui i-au fost oferite si doua exemplare ale ultimei Enciclici „Laudato si”. La rândul sau, presedintele i-a oferit Papei, o tapiserie facuta de mâna în orasul sfânt Qom si o mare carte de pictura iraniana cu numeroase picturi în miniatura.