„Am fost flamând si mi-ati dat sa manânc, am fost însetat si mi-ati dat sa beau, am fost strain si m-ati primit, gol si m-ati îmbracat, bolnav si m-ati vizitat, am fost în închisoare si ati venit la mine” (Matei 25, 35-36)

Preacucernici Parinti,
Iubiti credinciosi,

Înainte de recitarea rugaciunii mariane „Regina Coeli”, din Duminica Divinei Milostiviri, Sfântul Parinte Papa Francisc si-a îndreptat gândul în mod cu totul deosebit spre "toate populatiile însetate de reconciliere si de pace", lansând un apel pentru o colecta speciala în favoarea Ucrainei.
Violentele din Ucraina au cauzat pâna acum mii de morti si peste un milion de persoane au fost constrânse sa-si abandoneze casele si sa fuga din calea conflictelor armate. Batrânii si copiii sunt cei mai afectati, data fiind fragilitatea, lipsa de aparare si tensiunile la care sunt supusi.
În acest sens, Episcopia Greco-Catolica de Oradea, împreuna cu întreaga Biserica Catolica din România doreste sa vina în ajutorul celor care astazi sufera în Ucraina.
Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritatea si de apropiere, dar si sa ofere speranta celor care au pierdut totul, o pot face duminica, 24 aprilie 2016.
Suma adunata în urma colectei, va fi predata, de fiecare parohie, Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, pâna la 9 mai 2016.
Rugam pe toti credinciosii sa se alature acestei actiuni în spiritul solidaritatii crestine propovaduite de Evanghelie.
Domnul sa va rasplateasca pentru binele facut, iar Maica Sfânta sa va ocroteasca.

Episcop