„La împlinirea celor 175 de ani de la nasterea scriitorului si publicistului Iosif Vulcan, fondatorul Revistei „Familia”, personalitate de marca a culturii bihorene au avut loc diferite manifestari organizate de Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul „Iosif Vulcan”, Revista „Familia”, Directia Judeteana pentru Cultura Bihor si Filiala Bihor a Uniunii „Vatra Româneasca” si prin sprijinul Consiliului Judetean Bihor.

Primul moment al comemorarii a avut loc la bustul lui Iosif Vulcan din Parcul Libertatii unde a avut loc depuneri de coroane. La eveniment au luat parte: Preasfintia Sa Virgil Bercea, domnul Lucian Silaghi, directorul Directiei Judetene pentru cultura, domnul Ioan Moldovan, directorul Revistei „Familia”, domnul profesor Blaga Mihoc, reprezentanti ai Muzeului „Iosif Vulcan”, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” si Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea.

Un al doilea moment a avut loc la Cimitirul Municipal unde a fost oficiata slujba parastasului pentru sufletul adormitului întru Domnul Iosif Vulcan, dupa care domnul profesor Blaga Mihoc a tinut un scurt discurs. Alaturi de reprezentantii institutiilor s-au aflat elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” precum si un grup de studenti la jurnalism ai Universitatii din Oradea.

Un al treilea moment va avea loc în satul natal, la Holod, organizându-se un pelerinaj la Scoala gimnaziala „Iosif Vulcan” si vor fi depuse coroane de flori la bustul din localitate.