„Peste 500 de credinciosi din aproape toata Transilvania si aproximativ 10 preoti au participat în noaptea de vineri spre sâmbata, 18-19 martie, la noaptea de Veghe desfasurata la Biserica Greco-Catolica „Sfânta Treime” din Simleu Silvaniei.
Aceasta noapte de Veghe, devenita deja o traditie în Biserica Greco-Catolica consta într-un program continuu de rugaciune ce se desfasoara pe parcursul unei nopti.
Tema din acest an a fost „Milostivirea Divina si Sfântul Iosif”, iar motto-ul „Fiti milostivi precum Tatal vostru Cel ceresc milostiv este!”. Din programul de rugaciune desfasurat în acest an amintim Sfânta Lirurghie Greco-Catolica si Romano-Catolica, Calea Sfintei Cruci, Paraclisul si Acatistul Maicii Domnului, Rozariul de durere si de marire si Adoratia Euharistica.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, a decretat Biserica din Simleu, alaturi de Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, una dintre bisericile unde se poate obtine indulgenta plenara, intrând pe Poarta Sfânta si împlinind ceremonialul recomandat de Papa Francisc, ceremonial care a fost facut împreuna cu toti participantii prezenti la eveniment.

Sursa:http://www.salajulpursisimplu.ro