„În cadrul unei vizite desfasurate duminica, 20 martie, la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin, Presedintele Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda si Directorul General al IICCMER, Cosmin Budeanca, s-au interesat de starea actuala a proiectului de reabilitare a monumentului istoric.
Vizita acestora vine în urma acordului semnat în toamna anului trecut, între IICMER si Parohia Greco-Catolica Badacin, colaborare care vizeaza dezvoltarea unor proiecte culturale cu scopul refacerii memoriei lui Iuliu Maniu si a familiei sale, precum si a victimelor regimului comunist persecutate în lagarele si coloniile de munca. Alaturi de cei doi reprezentanti ai IICCMER, a participat si istoricul Marin Pop, în calitate de reprezentant al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau (MJIAZ).
Dupa aceasta vizita, cu totii s-au îndreptat catre Muzeul aflat la demisolul Bisericii Greco-Catolice acolo unde se gasesc obiectele care au apartinut familiei Maniu.
IICCMER este o institutie publica având personalitate juridica, aflata în subordinea Guvernului si în coordonarea primului-ministru. Menirea Institutului este studierea perioadei comuniste din istoria României, si, daca este necesar, sesizarea organelor de justitie pentru pedepsirea celor vinovati de comiterea unor crime.

Sursa: salajulpursisimplu