Sâmbata, 23 martie, în orasele României este programata editia 2013 a evenimentului public „Marsul pentru Viata”. Ca delegat pentru Oradea din partea episcopiei la acest eveniment, va invit si pe d-voastra, ca si anul trecut, în special copiii, tinerii si familiile, începând cu orele 11.00 în catedrala Sf. Nicolae pentru a face rozariul pentru copiii nenascuti, iar de la orele 12.00 în centru, în fata palatului episcopal greco-catolic pentru discursuri si marsul propriu zis în drum spre maternitate.
Marsul se desfasoara anual, în mai multe orase din România, în jurul datei de 25 martie (sarbatoarea religioasa „Buna Vestire”) si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea provita, în colaborare cu institutii si comunitati religioase.
Scopul principal al „Marsului pentru Viata” este sustinerea dreptului la viata pentru toate fiintele umane începând cu momentul conceptiei si pâna la moartea naturala. Totodata, este o afirmare a familiei traditionale si a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societati solide si sanatoase.
Comitetele de organizare sunt locale, fara o conducere centralizata, însa la fiecare editie a Marsului organizatorii lanseaza un mesaj comun sub forma unui Manifest. Acest document pozitioneaza societatea civila crestina fata de probleme de actualitate ale României.
Mai multe informatii gasiti pe http://marsulpentruviata.blogspot.fr/
Va asteptam în numar cât mai mare!