„Joi, 10 martie, de la ora 12, la Universitatea din Oradea, în Aula Magna, scriitorul Nicolae Breban va sustine conferinta „Apararea si promovarea valorilor nationale”, urmata de lansarea romanelor sale „Singura cale” si „Jocul si fuga”.
Nicolae Breban s-a nascut pe data de 1 februarie 1934, la Baia Mare, tatal sau fiind preot greco-catolic în comuna Recea, Maramures. În 1941 familia sa s-a refugiat la Lugoj, acolo unde Nicolae Breban si-a început studiile gimnaziale si liceale. În 1951 a fost exmatriculat din penultima clasa a Liceului„Coriolan Brediceanu” din Lugoj din cauza originii sale sociale. În anul 1952, va absolvi, la fara frecventa, Liceul „Oltea Doamna” din Oradea, dupa ce se angajase ca functionar în acest oras. Tot joi, 10 martie, de la ora 18.00, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”, în sala Amfiteatru, va avea loc o alta întâlnire a scriitorului cu publicul. Nicolae Breban va acorda autografe la ambele întâlniri.
Evenimentul este organizat de catre Asociatia Pro-România Europeana, Universitatea din Oradea si Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”.