„Papa Francisc a facut vineri dupa-amiaza (26 februarie) o vizita surpriza la comunitatea "San Carlo", destinata recuperarii persoanelor toxicodependete. Aflata în zona localitatilor Castelli Romani, din vecinatatea Romei, structura apartine Centrului Italian de Solidaritate, fondat de preotul Mario Picchi.
Vizita pontifului se înscrie în seria initiativelor de caritate intitulate "Vinerea milostivirii". Cu o frecventa lunara, initiativa se doreste un semn jubiliar de marturie în favoarea faptelor de milostenie pe durata Anului Sfânt al Milostivirii.
Sfântul Parinte a fost însotit de monseniorul Rino Fisichella, presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari, ramânând timp de aproximativ doua ore în centru, în compania celor 60 de tineri afectati de dependenta de droguri si a personalului din cadrul structurii.
În timpul colocviului, Sfântul Parinte i-a încurajat pe tinerii oaspeti ai centrului sa continue parcursul de recuperare, ajutati de forta credintei si sustinuti de vointa de a iesi din întunericul dependentei de droguri.
Prezenta papei Francisc la Centrul Italian de Solidaritate a venit în urma unei scrisori adresate de oaspetii structurii, dornici sa se bucure de prezenta pontifului în mijlocul lor, ca semn viu al sperantei ca vor reusi în dificila lupta de dezintoxicare si de normalizare, lupta pe care o au de dus în fiecare zi.
Papa Francisc a daruit centrului o icoana a Maicii Domnului de la Lujan, patroana Argentinei, imaginea fiind realizata prin metoda fotografiei mozaic. Centrul de recuperare fondat de parintele italian Mario Picchi a fost vizitat în trecut de alti doi pontifi: papa Paul al VI-lea si papa Ioan Paul al II-lea.

Sursa:http://ro.radiovaticana.va