„În perioada februarie – mai a anului 2016 se desfasoara proiectul caritabil „Fericiti cei milostivi”, initiat de Catedra de Teologie si Sport a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, în parteneriat cu Catedra ciclului primar a aceluiasi liceu, cu Asociatia Caritas Eparhial Oradea si cu Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.
Activitatile proiectului sunt în numar de patru, si corespund cu patru dintre faptele milei trupesti si sufletesti: a hrani pe cel flamând, a îmbraca pe cel gol, a înveseli pe cel trist si a educa pe cel nestiutor. În cadrul acestor activitati, copiii, alaturi de parintii lor, doneaza alimente, haine, rechizite si jucarii, celor aflati în nevoie din comunitatea locala.
Punctul central al acestui proiect este implicarea copiilor în activitati cu caracter caritabil spre a forma în jurul lor acel mediu propice dezvoltarii sentimentului de sensibilizare cu omul aflat în nevoie. Faptele bune care sunt facute de acestia, au rolul de a suda relatiile dintre ei, ca si colegi, dar si relatiile dintre ei si profesori, totul spre o mai buna dezvoltare a lor.
În luna februarie am început prima activitate – sa ne îngrijim de cel flamând prin donatii de alimente. Prima clasa care a dat startul acestei activitati, si proiectului, în sine, a fost clasa pregatitoare A, a caror copii, sub atenta îndrumare si însotire a doamnelor învatatoare, dar si a câtorva parinti, au venit la Asociatia Caritas Eparhial Oradea spre a oferi, prin donatie, alimente celor aflati în nevoie si îngrijiti de Caritas.