Sâmbătă, 21 mai 2022. O zi de sărbătoare pe cât de obișnuită, pe atât de memorabilă s-a dovedit a fi, printr-o întâlnire a copiilor, tinerilor și adulților din protopopiatul Marghita, mult așteptată de către toți participanții.

Micuța, dar primitoarea parohie Sarcău, aflată sub păstorirea părintelui Alin Papiț, a fost gazda acestei întruniri, astfel prinzând din nou viață, răsunând de glasurile zecilor de copii, tineri și adulți care au răspuns invitației de a ne întâlni cu toții și de a petrece o zi minunată împreună. Au participat tineri din Marghita, Poiana, Sarcău, Chioag, Sărsig, Nădar, Izvoarele, Cheț, Suplacu de Barcău, Sânlazăr, Crestur și Ghenetea.

Întâlnirea s-a desfășurat inițial pe două planuri. Pe de o parte, o cateheză ținută de Părintele vicar general Mihai Vătămănelu și Părintele Mihai Tegzeș, Vicar și responsabil cu familiile din întreaga eparhie, plină de învățături pentru adulți și încununată de reînnoirea jurămintelor de căsătorie a familiilor participante.

Pe de altă parte, parcurgerea drumului din satul Sarcău până la barajul de lângă micul sătuc. Copiilor și tinerilor, le-au fost alături pe drum, preoții însoțitori, din parohiile protopopiatului, doamnele preotese, Părintele protopop Antoniu Chifor cu Doamna preoteasa Teodora și tineri din asociația Edubiz pe care o coordonează. Drumul parcurs a fost unul vesel, în ritm de cântece aduse ca slavă lui Dumnezeu.

După terminarea catehezei, adulții s-au alăturat și ei copiilor si tinerilor și au servit masa împreună, înconjurați de peisajul minunat oferit de natură.

Buna dispoziție a venit de la sine, iar cateheza, cuvintele de învățătură și jocurile la care au participat copii, tineri și adulți deopotrivă, au fost un adevărat tratament pentru trup și suflet.

Chiar dacă nu a putut participa, fiind implicat în alte evenimente, Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul nostru, a fost prezent prin părinții vicari, transmițând salutul și binecuvântarea sa, precum și o îmbrățișare pentru toți cei prezenți.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumiri tuturor celor implicați în buna desfășurare a acestei întâlniri!

Alexandra Papiț