„În aceste zile, în Villa Molas din Roma se desfasoara a XIX – a editie a Hope Music School. Durata acestui curs este de o saptamâna (din 6 februarie pâna în 13) si participa 30 de tineri.
Hope Music School este una dintre multele initiative ale asociatiei Hope, putem spune cea mai importanta din punct de vedere didactic. A fost fondata în 1998 de „Servizio Nazionale per la Pastorale Giovanile” (Serviciul National pentru Pastoratia Tinerilor), caruia i-a servit în mod exclusiv pentru un deceniu. În ultimii ani, Asociatia Hope a devenit o prezenta internationala care serveste Biserica în ceea ce priveste muzica, spectacolele, mass-media, si evenimentele. Are la activ organizarea a 10 evenimente papale, a întâlnit peste 5 milioane de persoane, ramânând fidela misiunii sale originare de a forma tinerii, pe fiecare în parte, pentru ca ei sa îsi dezvolte darurile primite de la Dumnezeu, sa fie creativi si responsabili.
La aceasta a XIX – a editie tinuta la Roma, au fost invitati ca relatori personalitati din muzica italiana: Linda Valori artista internationala, Vincenzo Inocenzo, scriitor si autor al muzicalului „Romeo e Giulietta – Ama e cambia il mondo” (Romeo si Giulieta – Iubeste si schimba lumea), Jurij Ricotti, scenograf si sound designer al ultimei melodii a lui Andrea Bocelli, Luca Angelosanti si Francesco Morettini scenografi si compozitori de la Warner, si altii ca Paolo Audino compozitor pentru Amadeo Minghi, Mina Mazzini, Luca Barbarossa si Adriano Celentano.
Colaborarea cu Biroul Pastoral a început în anul 2010. Este o colaborare frumoasa si fructuoasa. Numerosi tineri au participat la cursurile de formare, la Festivalul International de Muzica Crestina de la Sanremo si la Festivalul de Muzica de la Ascoli Piceno, evenimente propuse de Hope Music Italia. Anul trecut la acest curs de muzica au participat Ovidiu Lazar si Paula Marinescu.
Domnul Marco Brusati directorul Hope Music Italia, ne-a adresat invitatia ca din Eparhia noastra sa participe la acest curs doi tineri talentati si cunoscatori ai domeniului muzical: Alex Cristea, un tânar de 16 ani elev al liceului Iuliu Maniu Oradea, si Catalin Burdas din protopopiatul Simleu Silvaniei.
Telul acestor cursuri de formare este ca tânarul sa „învete, cu ajutorul profesionistilor si a formatorilor nostri, sa treaca de la teorie la practica, câstigând experienta necesara pentru a cultiva si a valorifica la maxim propriul talent si propria carisma, prin punerea acestora la serviciul întregii societati (Marco Brusati, director Hope Music School).
Multumim asociatiei Hope Music Italia pentru aceasta posibilitate de a forma tinerii nostri prin muzica si ne rugam Bunului Dumnezeu ca acest curs sa produca roadele dorite în inimile participantilor.