„Duminica a VI-a a Sfintelor Pastilor, a Orbului din nastere, a oferit credinciosilor din Parohia Greco-Catolica Olosig din Oradea fericitul prilej de a trai împlinirea unei alte nazuinte, reînfiintarea grupul de rugaciune al Reuniunii Mariane „Mama Întelepciunii”. Evenimentul, care a avut loc în biserica „Sf. Mucenic Gheorghe”, în cadrul Sfintei Liturghii duminicale, a fost prezidat de catre parintele paroh Eduard-Felician Fischer, având bucuria de a o avea alaturi pe Doamna profesoara Otilia Balas, presedinta Reuniunii Mariane „Neprihanita Zamislire” si coordonatoarea Reuniunilor Mariane în cadrul Eparhiei de Oradea.
Reuniunea Mariana „Mama Întelepciunii” reuneste atât marianisti cu vechime, care cu aceasta ocazie si-au reconfirmat angajamentul fata de Preacurata Fecioara Maria, dar si pe cei noi, primiti cu aceasta fericita ocazie. Ritualul primirii membrilor în Reuniunea Mariana cere exprimarea adeziunii totale fata de Dumnezeu si de Biserica, traind spiritul Evangheliei lui Hristos sub obladuirea Preacuratei. Aceste angajamente au fost public afirmate de toti membrii marianisti, dupa care au primit insemnele specifice, constând în medalia cu chipul Preacuratei Fecioara Maria, rozarul ca simbol general al rugaciunii mariane si diploma care atesta calitatea de membru ordinar.
La finalul evenimentului, doamna profesoara Otilia Balas a reiterat în câteva cuvinte importanta existenti Reuniunii Mariane într-o parohie greco-catolica, amintind magisteriul marian al unor Pontifi Romani, precum Pius al XII-lea, Sf. Ioan al XXIII-lea, Sf. Ioan Paul al II-lea, care au manifestat cu solicitudine importanta si necesitatea devotiunii si a rugaciunii catre Mama lui Hristos si a Bisericii. De asemenea, s-a facut referinta si la vrednicii pastori ai Bisericii Greco-Catolice, Preasfintitii episcopi Demetriu Radu si Valeriu-Traian Frentiu, care au fost promotori si sustinatori ai Reuninii Mariane. Vrednica de pomenire este si initiativa de pionierat pe care a întreprins-o Protopopul oradean de odinioara, Parintele Ioan Gent, dându-si concursul ca în 28 decembrie 1913, în aceeasi biserica „Sf. Mucenic Gheorghe”, sa poata înfiinta prima Reuniune Mariana de pe curpinsul Eparhiei de Oradea. Împlinirea acestui eveniment a adus deopotriva multa bucurie atât precursorilor nostri, aflati în împaratia Tatalui ceresc, cât si celor prezenti care si-au încredintat întreaga lor viata ocrotirii Preacuratei Fecioare Maria, spre a primi binecuvântarea ei cereasca: Cu blândul Isus, sa ne binecuvânteze Fecioara de sus!