„La Roma a avut loc în data de 2 februarie încheierea Anului Vietii Consacrate. Cu câteva zile înainte de terminarea Anului, 6000 de persoane consacrate din întreaga lume, s-au adunat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie pentru o reuniune internationala.
La aceasta reuniune internationala au participat un mare grup de surori din România, din partea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Catolica, de Oradea participând sora Antonella Lazzaro, din Congregatia Surorilor Minime ale Reginei Purgatorului din Beius.
Programul a cuprins o serie de conferinte care au schitat profilul vietii consacrate, dar si provocarile vietii dedicate Domnului.
Cardinalul João Braz de Aviz, prefectul Congregatiei pentru Institutele de Viata Consacrata si Societatile de Viata Apostolica a subliniat importanta întâlnirii persoanelor consacrate din întreaga lume, întâlnire prin care au adus multumire pentru darurile primite în Anul Vietii Consacrate, dar si un moment în care au încredintat din nou lui Dumnezeu viata si misiunea lor.
Arhiepiscopul José Rodríguez Carballo, secretarul Congregatiei pentru Institutele de Viata Consacrata, la rândul sau, a îndemnat toate persoanele consacrate: barbati si femei, sa aiba curajul de a se bucura. Bucuria este unul dintre cuvintele primite de la Papa Francisc, la care se adauga înca patru cuvinte cheie care descriu viziunea Papei Francisc despre viata consacrata: comuniunea, misiunea, capacitatea de a fi interpelati si profetia.
Alaturi de reprezentantii ordinelor monahale, congregatiilor si societatilor de viata apostolica, au luat parte la acest eveniment festiv si un numar însemnat de participanti apartinând Ordinului Fecioarelor Consacrate, institutelor seculare si noilor institute de viata consacrata.