„Duminica, 31 ianuarie 2016 la Beius, credinciosii din Parohia si Protopopiatul Beius au sarbatorit într-un cadru festiv, printr-o Sfânta Liturghie arhiereasca, hramul Bisericii, care în 30 ianuarie a împlinit 14 ani de existenta.
Cu aceasta binecuvântata ocazie, credinciosii prezenti în numar mare s-au bucurat de prezenta Preasfintiei Sale Virgil Bercea care a savârsit, împreuna cu protopopul si parohul de Beius, Zorel Zima, parintele vicar parohial, Iosif Slobodnic, si preotii parohiilor din Protopopiat, Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.
Ascultând cuvântul de învatatura adresat de Preasfintia Sa credinciosilor despre relatia speciala, reciproca si neasteptata pentru cei multi, dintre Isus Critos si Zaheu, credinciosii au trait clipe de emotie, speranta nadejdii în ajutorul si voia Dommnului. Noi, credinciosii din Beius, ne alaturam si suntem parte integrata în multumirile adresate Episcopului nostru Virgil de catre parintele Zorel pentru neuitare si pentru vizita Preasfintiei Sale în protopopiatul si urbea noastra, atât de iubita si respectata de pleiada episcopilor Eparhiei de Oradea, de-alungul istoriei, episcopi care au ctitorit si au pastrat ctitoriile Bisericii Române Unite cu Roma din orasul Beius.
Dupa terminarea celebrarilor religioase, într-o atmosfera cu adevarat sabatoreasca, accentuata si de prestatia reuniunii corale Ioan Busitia a bisericii din Beius, credinciosii au participat la o bine meritata agapa frateasca.