„Duminica seara a avut loc, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, încheierea saptamânii de rugaciune pentru unitatea crestinilor.
La seara de rugaciune, alaturi de Preasfintia Sa Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea, au fost prezenti Preasfintia Sa László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, preotii romano-catolici, presedintele cultului penticostal, Ioan Moldovan, împreuna cu alti pastori ai comunitatii penticostale, parintele Mátyás Attila, protopop evanghelic luteran, parintele Farkas Antal din partea Biserici Reformate, Tiberiu Bulzan, pastor penticostal din partea Bisericii Penticostale „Betania” si rabinul David Nagy din partea comunitatii evreilor mesianici.
Preasfintia Sa Virgil, în cuvântul de bun venit adresat reprezentantilor bisericilor si credinciosilor lor, a subliniat bucuria de a fi împreuna „la fântâna lui Iacob în aceasta seara”. În încheierea cuvântului, Preasfintia Sa i-a îndemnat pe cei prezenti sa ceara „lui Isus apa unitatii Bisericii”.
Citatul care a ghidat aceasta saptamâna de rugaciune pentru unitatea crestinilor a fost ales din prima scrisoare a Sfântului Petru, din capitolul 2, versetul 9: „Chemati sa vestiti faptele minunate ale Domnului”, si a fost ales de catre Biserica din Letonia.
Corul „Bunavestire” al Catedralei Sfântul Nicolae, condus de catre maestrul Radu Muresan, a interpretat diferite cântari religioase.