În momentul de fata, prisosul vostru sa acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)

+ Virgil Bercea

Episcop

Iubiti credinciosi,
Catastrofa din Nepal se prezinta în cifre îngrijoratoare: 7.000 de morti si 14 000 de raniti. Conform informatiilor comunicate de Organizatia Natiunilor Unite, peste 8 milioane de oameni au fost afectati de acest eveniment. Primele cifre arata ca peste 160.000 de case au fost distruse.
Nepalul este o tara muntoasa, cu multe zone foarte greu accesibile. În aceasta perioada, mai ales pe timp de noapte, temperaturile sunt destul de mici si peste câteva saptamâni va începe si sezonul musonic, care aduce ploi abundente si va îngreuna accesul la persoanele sinistrate. Foarte multe persoane au ramas fara adapost.
Momentan, echipele de evaluare Caritas viziteaza si evalueaza zonele afectate. Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adapost pentru cei ramasi fara case. O alta problema o reprezinta lipsa apei potabile, a alimentelor si a echipamentelor gospodaresti. Gospodariile care au pierdut un membru al familiei sau au casele distruse si deteriorate, precum si minoritatile etnice, au prioritate în cazul distributiilor.
Confederatia Caritas România, împreuna cu partenerii din reteaua Caritas Internationalis, doreste sa vina în ajutorul celor care astazi sufera în Nepal.
Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritate umana si sa ofere sperante celor care nu mai au nimic, o pot face duminica, 7 iunie 2014. Suma obtinuta în urma colectei va fi folosita pentru ajutorul celor care astazi sufera în Nepal.
Prin urmare, colecta speciala (tasul) din data de 7 iunie 2015 va fi predata, de fiecare parohie, Asociatiei Caritas Eparhial pâna la 22 iunie 2014, cel târziu.
Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toti cei care faceti bine întru sfintele noastre biserici!

Pentru persoanele private si juridice interesate de aceasta actiune exista un numar de cont pus la dispozitie:
Asociatia Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902
BANCA TRANSILVANIA ORADEA

Presedinte