„Papa Francisc l-a numit azi nuntiu apostolic în Republica Moldova pe arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, care îsi pastreaza misiunea de nuntiu apostolic în România. Spaniol, arhiepiscop titular de Italica, noul nuntiu apostolic în Republica Moldova îi urmeaza în misiunea diplomatica arhiepiscopului spaniol Francisco-Javier Lozano. Atât noul cât si fostul nuntiu în R. Moldova au îndeplinit misiunea de nuntiu apostolic si în România.
Nascut în 1955 la Madrid, în Spania, monseniorul Maury Buendía a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987. Dupa diferite misiuni în mai multe tari, a fost chemat din 2004 la Sectia pentru Raporturile cu Statele din cadrul Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun. În 2008 a fost numit arhiepiscop titular de Italica si nuntiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan si Tadjikistan.
La 5 decembrie 2015, papa Francisc l-a numit nuntiu apostolic în România. Înaintea arhiepiscopului Maury Buendia, misiunea diplomatica de nuntiu apostolic în România si Republica Moldova a fost îndeplinita pâna în iulie 2015 de arhiepiscopul spaniol Francisco-Javier Lozano.
Tot luni, noul nuntiu apostolic în România si Republica Moldova, monseniorul Maury Buendia, a fost primit în audienta privata de Sfântul Parinte.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va