„Aproximativ 200 de persoane au participat, duminica, la evenimentele evocatoare a Unirii Mici, nume sub care e cunoscuta unirea pricipatelor Moldova si Tara Româneasca, la 1859, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
Evenimentul a fost organizat de Prefectura în Parcul 1 Decembrie, si s-a bucurat de o reprezentare la vârf din partea autoritatilor locale si a bisericilor românesti. În coloana oficialilor s-au asezat prefectul Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan si viceprimarul Mircea Malan, senatorul Gavrila Ghilea, deputatul Florica Chereches, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionel Avrigeanu precum si episcopul ortodox Sofronie Drincec si cel greco-catolic, Virgil Bercea.
Evenimentul a început cu un scurt serviciu religios si a continuat cu evocarea semnificatiei zilei de 24 ianuarie pentru români – moment lasat în seama istoricului Gabriel Moisa respectiv cu mesajul prefectului.
„Suntem mândri de apartenenta noastra. Stim întotdeauna ca în spate avem o istorie care ne defineste si ne confera autenticitate. Cinste si onor înaintasilor nostri!”, a spus prefectul Claudiu Pop de la microfonul evenimentului.

Sursa:http://www.bihon.ro