"Bihoreni cu care ne mândrim", o culegere de 82 de portrete si interviuri ale unor personalitati din toate domeniile

O culegere de 82 de portrete si interviuri realizate cu oameni ai Bihorului care s-au remarcat de-a lungul timpului prin calitatile lor morale si profesionale a fost lansata luni seara la Primaria Oradea. De la regizori, pictori, designeri, scriitori, profesori, studenti, elevi, ingineri pâna la artisti plastici, actori, poeti, arhitecti, sportivi, cântareti si multi altii, cu totii îsi împartasesc, în acest volum, realizat de jurnalista Cristina Liana Puscas, experientele de viata.

"Cartea 'Bihoreni cu care ne mândrim" este cautarea mea despre ce-i face pe oameni fericiti. Este o carte nascuta din dorinta de a cunoaste si de a scoate la lumina oameni de valoare, dar mai putin cunoscuti, care nu apar toata ziua în mass-media. Sunt bihoreni care au o viata prolifica din punct de vedere profesional si care au dus renumele judetului dincolo de hotarele lui', a declarat Cristina Puscas.
În cuprinsul lucrarii se regasesc numele unor cunoscute personalitati oradene precum Ana Blandiana, regizorii Tudor Chirila si Marian Crisan, criticul de teatru Elisabeta Pop, inventatoarea în domeniu alimentar Simona Bisboaca ori expertul în educatie parentala Simona Iacob Le Roy.
Dar majoritatea sunt tineri de valoare printre care se afla Horia Onita-presedintele Consiliului National al Elevilor, Tudor Ursente-specialist în comunicare ori viitorul regizor de teatru Alexandru Weinberger Bara sau violonistul Remus Rîmbu.
"Lucrul facut din suflet pentru a fi daruit sufletelor, fiecare la locul sau, traind bucuria datoriei împlinite pentru sine însusi, în fata lui Dumnezeu, dar si a lumii care ne înconjoara, este generator de bine pentru comunitate. Recunoasterea vine, uneori mai devreme, alteori mai târziu, dar ea vine ca o binemeritata rasplata, ca un fel de demnitate exemplara", a declarat la lansarea volumului episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.
Volumul a aparut la Editura Duran's.
Sursa:http://www.agerpres.ro