Dragii mei,

Sfântul Parinte Papa Francisc a proclamat, prin scrisoarea „Chipul milostivirii” – „Misericordiae vultus” ca, începând cu data de 8 decembrie 2015 si pâna în 20 noiembrie 2016, sa se celebreze Anul Sfânt al Milostivirii. Deschiderea coincide cu aniversarea celor 50 de ani de la încheierea Conciliului Vatican II, pentru ca Biserica sa pastreze acest eveniment viu în memorie.

La Oradea, Anul Sfânt al Milostivirii va fi deschis prin celebrarea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii si prin deschiderea Portii Sfinte, la data de 12 decembrie 2015, în Catedrala Sfântul Nicolae la orele 10,30. La eveniment va participa si Excelenta sa Piero Marini, Arhiepiscop al Bisericii Romano-Catolice si maestru de ceremonii în timpul pontificatului Sfântului Parinte Ioan Paul al II-lea si al Papei Benedict al XVI-lea, în prezent Presedintele Comisiei pentru Congresele Euharistice. Împreuna cu noi va concelebra si Preasfintia Sa, László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea.

Anul Milostivirii va fi celebrat în toata lumea catolica, aratând astfel credinciosilor si lumii întregi faptul ca „Biserica este chemata sa ofere cu o forta mai mare semnele prezentei si apropierii lui Dumnezeu”.

Program: Deschiderea Anului Milostivirii
– 10.30 – Liturghie
– procesiune
– celebrare
– 11.45 – Conferinta si predica
– 12.45 – Procesiune
– 13.15 – Agapa ( Liceul Greco Catolic)

Va astept cu toata dragostea!

Episcop