Luni, 27 septembrie 2021, a avut loc deschiderea noului an academic la Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, în conformitate cu toate măsurile de prevenție impuse de Guvernul României și de Ministerul Sănătății, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Evenimentul, la care au participat preoți, profesori, formatori, seminariști și studenți, a avut loc în aer liber și a debutat cu Slujba de Te Deum, celebrată de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, alături de Părintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Greco-Catolic orădean, rugăciunile fiind acompaniate de vocile seminariștilor orădeni, aflați sub coordonarea Maestrului Radu Mureșan.

Preasfinția Sa Virgil, a transmis un cuvânt de învățătură, destinat tuturor celor prezenți, urându-le succes în acest nou an academic, haruri și binecuvântări de la Domnul. În final, păstorul eparhiei noastre ne-a încredințai Maicii Sfinte și ne-a asigurat de rugăciunile sale.

În continuare, a luat cuvântul directorul Departamentului Facultății, Lect. Dr. Ionuț Popescu, care a transmis un mesaj de încurajare, menționând faptul că pandemia ne-a învățat să înțelegem importanța cursurilor transmise online și în special a cursurilor care se vor desfășura în format fizic. În Departamentul nostru, cursurile vor fi în mare parte în format fizic cu transmitere online simultan, fiind foarte puține cursuri care vor fi transmise doar online. Spre final, dl. director a amintit și despre faptul că profesorul este cel care, prin pregătirea de care dispune, are rolul important de a transmite mai departe cele învățate, sintetizând esențialul pentru o mai bună pricepere. În încheiere a mulțumit profesorilor, personalului auxiliar și studenților pentru toată prestația depusă până acum, urând tuturor să facă la fel și în cele ce urmează.

Cu ocazia începerii acestui an universitar, urăm studenților, seminariștilor, profesorilor, formatorilor, cât și tuturor acelora care au un rol în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, succes, curaj și deschidere, un parcurs binecuvântat pe drumul formării intelectuale și spirituale în lumina harului lui Dumnezeu, însoțiți fiind mereu de Spiritul Sfânt!

 Andrei ALEXA

Anul III