„Praznuirea Sfântului Nicolae, patronul Catedralei Greco-Catolice din Oradea, este prilej de mare sarbatoare în întreaga eparhie. Acest mare facator de minuni este unul dintre cei mai iubiti sfinti, iar dupa cum îi spune si numele – „nike” însemnând victorie si „laos” popor – reprezinta, pentru credinciosii nostri, o sursa puternica de speranta si de unitate.
Ca în fiecare an, programul de rugaciune organizat cu aceasta ocazie a fost animat de corul Seminarului Teologic din Oradea. Astfel ca sâmbata seara de la ora 18:30 s-a celebrat Vecernia Mare cu Litie si procesiunea cu sfintele moastele, urmata de Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae.
Duminica dimineata de la ora 8:00, s-a oficiat Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie Arhiereasca, în cadrul careia s-a acordat epigonatul celor doi vicari ai Eparhiei noastre, parintele Olimpiu Todoran, vicar general si parintele Antoniu Chifor, vicar episcopal cu preotii, dar si crucea pectorala parintelui Anton Cioba, rectorul Seminarului Sfintii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore si Ioan din Oradea.
Pentru comunitate Seminarului însa, aceasta celebrare a avut un motiv în plus de bucurie, si anume primirea treptelor lectoratului si ipodiaconatului. Astfel, PS Virgil a hirotesit lectori pe seminaristii anului III, Lucian Alexe, Fabian Florian, Giusepe Ghiurca, Cristian Matus, Valentin Pop si pe absolventul Arpad Iulian Barabas si ipodiaconi pe seminaristii anului IV, Gabriel Beita, Bogdan Mihes si Antoniu Suciu.
În cuvântul de învatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre importanta sarbatorii Sfântului Nicolae pentru Eparhia Greco Catolica de Oradea, îndemnându-i pe cei prezenti sa faca binele, pentru ca binele „este fundamental sa facem binele, pentru ca doar astfel traind si facând binele se poate realiza fericirea”.

Bunul Dumnezeu sa daruiasca parintilor vicari multe haruri si binecuvântari în misiunea lor, iar noilor hirotesiti slujire rodnica si curaj pentru a-L urma cum se cuvine.