„”Bucuria de a ne revedea” – asa am numit întâlnirea noastra de sâmbata, 28.11.2015, de la Simleu Silvaniei. Au fost prezenti peste 50 de pelerini din Oradea, Marghita, Cluj-Napoca, Baia Mare, Simleu Silvaniei, Zalau, Badacin, Bulgari, Cerîsa, Cehei, Port.
Întâlnirea de sâmbata s-a dorit a fi una caracterizata de BUCURIE. Si chiar asa a fost! O bucurie sincera si deplina, o revedere în care am mai stins putin din dorul strâns din vara. Toate acestea, meditând la Evanghelia zilei (Lc. 10,19-24) si la Evanghelia de duminica , a tânarului bogat (Lc .18, 18-27).
În Evanghelia zilei – am descoperit împreuna cuvinte si expresii-cheie, care ne-au ajutat sa întelegem ca ceea ce am facut noi, ca pelerini, face parte din planul lui Dumnezeu, fapt ce înseamna ca aceasta actiune – pe care noi o numim Pelerinaj Simleu-Sighet este o actiune binecuvântata. ”Ferice de ochii care vad lucrurile pe care le vedeti voi!”; ”Bucurati-va ca numele voastre sunt scrise în ceruri.” – sunt cuvinte pe care Isus ni le transmite pentru a constientiza frumusetea acestei actiuni, pentru a ne încuraja în continuarea acestei actiuni, pentru a ne determina în sprijinirea acestei actiuni.

Rugaciunea, jertfa, cinstirea martirilor, un salut comunitatilor locale si nu în ultimul rând o provocare pentru TINE(RI) – reprezinta scopul pelerinajului de la Simleu Silvaniei la Sighetu Marmatiei (din 22 august – 1 septembrie), or participarea repetata în pelerinaj, prezenta la întâlnirea de sâmbata – nu au facut altceva decât sa confirme disponibilitatea, daruirea, sinceritatea si deschiderea pelerinilor pentru ceea ce propune biserica.
Multumim Domnului pentru fiecare pelerin în parte, pentru aceasta revedere plina de zâmbete, cântece, rugaciune!
Multumim Parohiei greco-catolice ”Sfânta Treime” din Simleu Silvaniei si Congregatiei ”Don Orione” din Oradea pentru disponibilitate si sprijin!