„Cea de-a doua zi a manifestarilor dedicate ierarhului greco-catolic Grigore Maior au avut loc astazi la Satu Mare, în Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.
Au avut loc o serie de alocutiuni ale: Preafericitul Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, mesajul fiind transmis de parintele Cristian Barta, Preasfintiei Sale Episcop Vasile Bizau, Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica Maramures,Preasfintiei Sale Episcop Virgil Bercea, Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica Oradea, a domnului Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, a domnului prof. univ. dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, a domnului prof. univ. dr. Marcel Stirban, Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, a doamnei conf. univ. dr. Greta Miron, Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, si a doamnei dr. Livia Ardelean, Arhivele Nationale Cluj Napoca.
La eveniment a luat parte si Preasfintia Sa Episcop Jenö Schönberger, al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, moderatorul fiind parintele protopop Dumitru Roman.
Dupa alocutiunile invitatilor a avut loc si aici la Satu Mare lansarea volumului omagial la cei 300 de ani de la nasterea lui Grigore Maior, intitulat: „Episcopul greco-catolic GRIGORE MAIOR la 300 de ani de la nastere”. Prezentare facuta de catre: domnul prof. univ. dr. Ioan Rus, de la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca si domnul dr. Viorel Ciubota, de la Muzeul Judetean Satu Mare.