„Plini de voie buna si de dorinta de a ajuta, tinerii din grupul Allegria al Manastirii franciscane Adormirea Maicii Domnului au organizat în data de 3 octombrie, sâmbata, un festival cu scop caritabil. Cu multa munca si multe detalii duse la bun sfârsit, festivalul s-a încheiat cu un real succes.
La aceasta prima editie, tinerii au sustinut un caz al unei familii din satul Nadar, cu 2 baietei de 3, respectiv 5 ani a caror mama a murit din cauza cancerului în urma cu câteva saptamâni. Tatal lor, Topan Marius, nu si-a permis sa le asigure copiilor sai un trai decent, un camin cald si iubitor. Tinerii din grupul Allegria au reusit sa transforme în realitate visele unei familii ramase fara speranta.
Festivalul a fost deschis în intervalul orar: 14:00-17:00, în fata Manastirii franciscane Adormirea Maicii Domnului. În decursul acestor 3 ore, atmosfera a fost întretinuta cu momente artistice, unul mai uimitor ca altul si s-au strâns donatii nesperat de generoase! Vânzarea de dulciuri, precum si donatiile de haine, jucarii, mobila etc. au reusit sa schimbe radical viata unei familii.
Impresiile lasate în urma acestui eveniment au fost multumitoare, având în vedere faptul ca a fost prima editie a acestui festival, iar asteptarile au fost peste masura!
Familia Topan le este nespus de recunoscatoare tinerilor pentru aceasta dovada de generozitate, iar membrii grupului Allegria sunt, de asemenea, fericiti ca au reusit sa faca acest act de caritate, care spera ei sa devina o traditie!