„Dragii mei,
„Viitoarea evanghelizare depinde în mare parte de Biserica domestica”, spunea Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea, iar Exortatia apostolica Familiaris consortio (49) afirma: „Familia crestina este inclusa în asa masura în misterul Bisericii, încât ia parte, în felul ei, la misiunea de mântuire proprie Bisericii.
În plus, între 4 si 25 octombrie 2015 a va avea loc la Roma cea de-a XIV-a Adunare Generala Ordinara a Sinodului Episcopilor, convocat de Papa Francisc, pe tema Vocatia si misiunea familiei în Biserica si în lume.
Atunci când o familie traieste unitatea si comuniunea, devine o raspânditoare a comuniunii Sfintei Treimi si a legamântului dintre Cristos si Biserica, a carui imagine ea este.
Tinând cont de acestea, împreuna cu parintele Mihai Tegzes si cu parintele Mihai Vatamanelu, am dorit pentru Eparhia noastra o întâlnire a familiilor. Prin urmare, va invitam la întâlnirea Eparhiala a Familiilor care va avea loc la Manastirea Maica Domnului din Oradea, duminica 22 martie 2015.
Ne dorim ca aceasta prima întâlnire a familiilor din Eparhia de Oradea sa fie un prilej de comuniune si de har în Domnul.

Episcop