„Preasfintia Sa Virgil Bercea a participat duminica, 09 august la Litmonova la aniversarea celor 25 de ani de la începutul aparitiilor Maicii Domnului, însotit de catre parintele diacon Leon Cosma. Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre Înalt Preasfintia Sa Jan Babjak, Arhiepiscop si Mitropolit de Presov alaturi de care au concelebrat Preafintia Sa Virgil Bercea, Episcop greco catolic de Oradea si Preasfintitul Milan Lach, Episcop auxiliar de Presov împreuna cu un mare numar de preoti.Predica a fost rostita de Preasfintitul Virgil în fata a aproximativ 10.000 de pelerini. Celebrarile au început la data de 5 august 2015 si au fost coordonate de parintele Marcel Pisio, custodele acestui loc de pelerinaj.
Litmanova este un sat din Slovacia, aflat la o distanta de 60 km de Presov. Acest sat este locuit de câteva sute de familii majoritari greco catolici si de un grup de credinciosi ortodocsi cu totii ruteni. Aparitiile au început pe muntele Zvir în 5 august 1990 si s-au încheiat în 6 august 1995, munte care este la mai putin de 4 km de sat, Sfânta Fecioara aparând la doua fete tinere – Ivetka Korcakova si Katka Ceselkova.
Ivetka (nascuta în 1978) a fost o vizionara careia Fecioara i-a dat mesaje ei. Din aprilie 1991, Katka (nascuta în 1977), a jucat rolul de martora în timpul aparitiilor. Ea o putea vedea pe Maica Domnului, dar nu o putea auzi. Aparitiile au avut loc într-o camera mica (2,8 x 4 m), unde fetele au primit vizite si mesaje de la Fecioara Maria în prima duminica a fiecarei luni. Înainte de aparitie, ambele fete se rugau, iar Fecioara Maria îi încuraja pe tineri prin mesajele Ei sa participe la serviciile Bisericii. Ea le-a cerut sa aduca jertfe si rugaciuni ca reparatie pentru pacatele lor, ale Slovaciei si ale lumii întregi.
La aparitiile de pe munte au venit mii de pelerini, multi dintre ei au fost vindecati si s-au întâmplat si alte minuni. Cele doua vizionare traiesc cu multa discretie fara sa vorbeasca prea mult despre darul pe care l-au primit de la Maica Domnului.
Litmanova este un loc de pelerinaj din Arhiepiscopia de Presov, unde credinciosii se roaga si multumesc Maicii Domnului pentru marele dar de a-L fi adus pe Cristos în lume.