În Duminica a XXX-a după Rusalii, la 28 noiembrie 2021, Preasfinția Sa Virgil Bercea, a efectuat o vizită pastorală în parohia ,,Sfinții Petru și Pavel” din Zalău. Motivele principale ale vizitei au fost celebrarea Sfintei Liturghii și înmânarea Ordinului ,,Fericitul Episcop Traian Frențiu” Președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

La sosirea în parohie, Preasfinția Sa a fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de către Pr. Protopop Părău Valer, Pr. Paroh Daniel Florin Bertean, Pr. Viceparoh Simion Mărieș, dar și de mai mulți credincioși, printre care Dinu Iancu Sălăjanu, mai mulți copii care i-au oferit Preasfinției Sale un buchet de flori și Alexa Andrei, seminaristul provenit din această parohie.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfinția Sa, alături de Preacucernicii Părinți și de Părintele Diacon Grațian Gulas.

În omilia sa, Preasfințitul Virgil a subliniat importanța renunțării, a dăruirii, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în apropierea Crăciunului. În încheiere, înainte de Binecuvântarea finală, Preasfinția Sa a înmânat Ordinul ,,Fericitul Episcop Traian Frențiu” domnului Dinu Iancu Sălăjanu, Președinte al Consiliului Județean Sălaj, pentru tot efortul depus în ajutarea Bisericii noastre. La rândul său, acesta a ținut să mulțumească Preasfinției Sale pentru această distincție oferită, sublinind faptul că, deși aparține de o altă confesiune, a fost învățat să cultive valorile comune, care ne unesc.

Părintele Paroh, Daniel Florin Bertean, mulțumește Preasfinției Sale, în numele întregii comunități, pentru bucuria făcută cu ocazia acestei vizite, în Postul Crăciunului.

Andrei Alexa

Anul III