„Asociatia Caritas Eparhial Oradea a inaugurat astazi magazinul second-hand “dinSifonier”, situat în Oradea, str. Decebal, nr. 76, bl. C6 parter (vis-a-vis de fosta fabrica Înfratirea).
La deschidere au participat reprezentanti ai Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, ai partenerului SC Public Euroconsulting SRL, potentiali clienti si reprezentanti ai presei.
“Asociatia Caritas Eparhial Oradea, pe lânga toate interventiile si serviciile sociale pe care le ofera, pe lânga faptul ca îngrijeste persoane vârstnice si hraneste persoane fara adapost, se preocupa si de a produce schimbare sociala în rândul grupurilor dezavantajate, prin crearea de locuri de munca pentru acestia” a declarat parintele Olimpiu Todorean, presedintele Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.
“Clientii “dinSifonier” vor avea ocazia ca, prin achizitionarea produselor din cadrul magazinului, care vor fi comercializate la preturi foarte bune, sa beneficieze atât de produsul achizitionat, cât si sa contribuie la o schimbare sociala, având în vedere ca profitul generat de magazin va fi utilizat exclusiv în scop social” a declarat Monica Suciu, manager proiect.
“Magazinul “dinSifonier” este un concept de magazin second-hand ce furnizeaza articole de îmbracaminte, încaltaminte, mobilier, obiecte de uz casnic si accesorii de înalta calitate prin personal calificat, având preturi accesibile tuturor cumparatorilor. Programul de functionare a magazinului va fi de luni pâna vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.” a declarat Bianca Ghete, administrator al magazinului.
Magazinul “dinSifonier” este un nume nou în rândul magazinelor second-hand din Oradea, acesta fiind o structura de economie sociala, creata în cadrul proiectului “Implicare activa pentru dezvoltare comunitara”, finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Începând cu data de 5 ianuarie 2015, Asociatia Caritas Eparhial Oradea, în parteneriat cu SC Public Euconsulting SRL implementeaza proiectul “Implicare activa pentru dezvoltare comunitara”, finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea accesului pe piata muncii a unui numar de 60 de persoane apartinând grupurilor vulnerabile, motiv pentru care în cadrul proiectului au fost initiate 3 forme de economie sociala, care au creat 16 locuri de munca pentru persoane vulnerabile: firma de constructii, SC CEO CONSTRUCT SRL, firma de comert cu amanuntul, SC CEO STORE SRL precum si un atelier de productie lumânari, SC ARDDOR D-LUXE SRL.
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro

Presedinte