„În prezenta numerosilor credinciosi prezenti la Bazilica Maria Radna, a preotilor si a oaspetilor veniti din strainatate a avut loc astazi, 02 august, binecuvântarea lucrarilor de renovare a Basilici si a complexul monastic. Maria Radna este cunoscuta ca un important loc de pelerinaj din Banat.
Sfânta Liturghie a fost oficiata de catre Eminenta Sa, cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop emerit de Köln, în calitate de delegat extraordinar – missus extraordinarius – al Sfântului Parinte Papa Francisc. Au concelebrat arhiepiscopi si episcopi romano catolici din tara si strainatate si episcopii greco catolici: Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea, Preasfintia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, Preasfintia Sa Vasile Bizau, episcop de Maramures, Preasfintia Sa Mihai Fratila, episcop de Bucuresti si Preasfintia Sa Claudiu Pop, episcop vicar al Arhiepiscopiei de Blaj.
Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul si orchestra Domului din Timisoara, aflate sub conducerea domnilor dr. Walter Kindl, dr. Ioan Fernbach (Timisoara), organist fiind domnul dr. Franz Metz (München).
Au fost prezentate diferite mesaje din partea oficialitatilor Statului, printre care si mesajul domnului presedinte Klaus Iohannis, citit de catre domnul Sergiu Nistor, consilier prezidential si domnul Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, din partea guvernului României . La sfârsitul Sfintei Liturghii a urmat ritualul sfintirii zidurilor exterioare ale Basilicii si mai apoi a complexului monastic. Din partea Bisericii Ortodoxe au fost prezenti: Înalt Prea Sfintia Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfintia Sa Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului si Prea Sfintia Sa Lukijan Pantelic, episcopul ortodox sârb al Budapestei si administrator al eparhiei Timisoarei.
Cuvântul de final a fost rostit de catre Excelenta Sa Martin Roos, episcop de Timisoara, care a multumit tuturor celor care au contribuit la renovarea Bazilicii si tuturor celor prezenti, iar mai apoi toti au intonat imnul de multumire Te Deum.