„Ziua Mondiala a Tineretului de la Cracovia va fi un adevarat „Jubileu al Tinerilor” din întreaga lume, a scris Cardinalul Stanislaw Rylko, presedinte al Consiliului Pontifical pentru Laici, într-un mesaj adresat cu un an înainte de Ziua Mondiala a Tineretului (26-31 iulie 2016), a doua care va avea loc în Polonia, dupa cea din 1991, la Czestochowa. În 2016, la Cracovia, a continuat Cardinalul polonez, tinerii sunt invitati sa reflecteze „asupra Milostivirii, ca la un ideal de viata si un criteriu pentru credibilitatea credintei noastre”, citim pe situl Radio Vatican.
De la Cracovia, a mai spus el, speram ca „se va raspândi în lumea întreaga mesajul plin de speranta al iubirii milostive a lui Dumnezeu, pentru fiecare persoana de pe Pamânt”. Centrul spiritual al acestui „Jubileu al Tinerilor”, mai scrie Cardinalul Rylko, va fi Sanctuarul Milostivirii Divine si al Sfintei Faustina Kowalska, apostol al Milostivirii Divine, inaugurat de Sfântul Ioan Paul al II-lea în anul 2002. La Sanctuar va fi creat de asemenea un asa-numit „Centru al Milostivirii”, care va cuprinde numeroase confesionale unde tinerii vor avea posibilitatea sa primeasca Sacramentul Reconcilierii în diferite limbi.
Totodata, la ZMT Cracovia, la locul central de întâlnire a tinerilor, numit Campus Misericordiae, se va pregati o poarta simbolica, „Poarta Sfânta a Tineretului de la Cracovia, ca semn vizibil al Jubileului dorit de Papa Francisc”. Pontiful, însotit de tineri, va trece pragul acestei porti în seara de veghe programata pe 27 iulie anul viitor, care va culmina cu un moment de adoratie euharistica. În ultima zi, pe 31 iulie 2016, la Sfânta Liturghie de încheiere a ZMT 2016, a încheiat presedintele Consiliului Pontifical pentru laici, Papa va darui la 5 lumânari aprinse la 5 cupluri de tineri, de pe cele cinci continente, ca simbol al focului Milostivirii aduse de Cristos. „Succesorul lui Petru va trimite în acest fel tinerii în lume ca martori si misionari ai Milostivirii Divine”.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va