„Capela Parohiei Greco-Catolice din Tinca, jud. Bihor, s-a aratat neîncapatoare pentru credinciosii prezenti la Sfânta Liturghie de celebrare a hramului parohiei. Sfântul Anton de Padova, patronul spiritual al comunitatii din Tinca, a fost sarbatorit sâmbata, 13 iunie a.c. prin celebrarea Sfintei Liturghii la orele 10.30 de catre un sobor de preoti din Protopopiatul de Holod: pr. Gheorghe Seica, protopopul de Holod, pr. Mihai Terec, parohul de Tinca, Pr. Iulian Terec, cel care a redeschis parohia în urma cu 19 ani – actualmente paroh de Dumbrava, pr. Ioan Tatar, parohul de Holod si alti preoti din împrejurimi. De la Oradea au fost prezenti rectorul si vicerectorul Seminarului Teologic, respectiv pr. Anton Cioba si fr. Florin Bode.
Cuvântul de învatatura l-a tinut pr. rector iar la finalul celebrarii euharistice au luat cuvântul pr. protopop Gheorghe Seica si pr. Iulian Terec, iar Pr. Mihai Terec a multumit lui Dumnezeu pentru momentele de har traite, a multumit parintilor prezenti, oaspetilor dar si comunitatii parohiale, care s-a ocupat de organizarea evenimentului.
La finalul Sfintei Liturghii s-au sfintit crinii si s-a facut rugaciunea de binecuvântare a copiilor, evenimentul concluzionându-se cu o agapa frateasca organizata si oferita de catre parohie.