„De ziua Sfântului Anton de Padova, Preasfintia Sa Virgil Bercea a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie împreuna cu un sobor de preoti la Catedrala Sfântul Nicolae, unde la sfârsitul celebrarii a sfintit si crinii.
În cuvântul de învatatura adresat credinciosilor, Preasfintia Sa a aratat cum Sfintii sunt pentru fiecare dintre noi, asa cum este si Sfântul Anton, model de credinta care ne ajuta sa ajungem în Împaratia Cerurilor.
Sfântul Anton este unul dintre Sfintii foarte cunoscuti ai Bisericii, mare facator de minuni care a murit la vârsta de 36 de ani. Moastele Sfântului se afla în Bazilica din Padova închinata acestuia.
„Catre tine, o, sfinte Antoane, ochii nostri cu dor atintim si-o dovada a dragostei tale de la tine speram sa primim. Mijloceste la Domnul puternic de pacate sa fim toti iertati, în ispite, în boli si-n primejdii, totdeauna sa fim ajutati. Catre tine, o, sfinte Antoane, Ruga noastra de-aici o-naltam si-mplinirea dorintelor bune cu încredere sfânta-asteptam. Iar în ceasul cel greu de pe urma te chemam lânga noi tu sa stai, ca sa-nvingem si-atuncea dusmanul, si s-ajungem cu tine în rai".