„Protopopiatul de Beius a întâmpinat Postul Nasterii Domnului si Mântuitorului nostru Isus Cristos într-un spirit comunitar, de la credinciosul cel mic pâna la cel mare.
Vineri, 11 noiembrie, cei mici au anticipat Postul printr-un moment catehetic si de veselie: „Carnavalul sfintisorilor”. Având ca organizatori Asociatia „Ave Miriam” si Parohia „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius, momentul comunitar a debutat sub aspectul catehetic, dupa cuvântul parohului Zorel Zima, copiii fiind invitati a-si descrie sfântul reprezentat. De la membrii Sfintei Familii, Evanghelisti si Sfinti ai Bisericii, sfintisorii, invitati de profesoara lor Carmen Zima, au defilat în fata juriului format din vicarul parohial Iosif Slobodnic, presedinta Reuniunii Mariane, Aneta Sabou, si profesoara Adriana Baidoc. Dupa alte probe de cunostinte biblice si comportament crestin, copiii s-au angajat a fi mai buni în acest timp binecuvântat, apoi, „inevitabil” au sarbatorit prin joc si dans.
Mai adecvat vârstei lor si credinciosii au avut parte de un început binecuvântat al Postului. Marti, 15 noiembrie, au participat la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie concelebrata de preotii parohi din parohiile arondate Protopopiatului de Beius. Parintele protopop Zorel a provocat credinciosii si preotii a-si aminti momentul întâlnirii personale cu Cristos, acel moment initial desavârsit în iubire, recunostinta si adorare al Domnului nostru Dumnezeu, pentru a-si revitaliza si credinta si angajamentul crestin. În spiritul evangheliei zilei, a îndemnat „sa fim cu adevarat sare a pamântului” si s-a încredintat, alaturi de ceilalti pastori sufletesti rugaciunilor mijlocitoare ai propriilor enoriasi. Momentul liturgic a continuat pentru preoti cu o întrunire protopopiala pastoral-administrativa.