„Duminica, 31 mai 2015 în Sarbatoarea Coborârii Spiritului Sfânt la Biserica Greco-Catolica din Simleu Silvaniei a avut loc Prima Sfânta Împartasanie Solemna a treisprezece copii din clasele a III-a si a IV-a.
Ei au beneficiat de pregatire atenta timp de o jumatate de an când în fiecare sambata dupa oratoriu – acel timp de asimilare a Cuvântului lui Dumnezeu, joc si cântec – mai ofereau o ora impreuna formarii spirituale îndrumati de pr. Florin Marincean. Acesti copii si-au însusit si aprofundat principalele rugaciuni ale crestinului, adevarurile de credinta, poruncile, sacramentele, însusindu-si totodata cunostinte despre rautatea pacatului si necesitatea de a trai în virtute.
La ultima întâlnire de pregatire, în prezenta parintilor copiii au raspuns la întrebari dovedindu-si cunostintele asimilate în aceasta perioada.
La sfârsitul Sfintei Liturghii solemne Pr. Vicar Foraneu al Silvaniei Gheorghe Turcas, pr. Protopop Nicolae Bodea si pr. Florin Marincean i-au felicitat pe copii daruindu-le cîte o diploma si o Biblie ilustrata care sa le reaminteasca de aceasta zi unica a vietii lor.
Evenimentul s-a încheiat la demisolul bisericii unde copii, parinti, bunici si rudenii au servit câte o felie de tort si câte un pahar de suc multumind lui Isus si Preasfintei Sale Mame pentru toate darurile primite.