„Elevii de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” au participat, marti, la târgul culinar anual organizat de unitatea de învatamânt. Jumatate din banii strânsi în cadrul evenimentului de caritate vor fi donati pentru sustinerea cauzei Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, “Terapie prin zâmbet”, înscrisa si anul acesta la Swimathon.
Începând cu pauza mare, elevii liceului oradean au fost invitati în sala festiva pentru a degusta si achizitiona din preparatele culinare pregatite de colegii lor. Cu mic, cu mare, tinerii si profesorii lor s-au bucurat de diferitele sortimente de gustari reci, aperitive si dulciuri pregatite cu pricepere si migala. Conducerea liceului a decis ca o parte din fondurile colectate la editia din acest an a târgului culinar sa fie donata cauzei “Terapie prin zâmbet”, înscrisa la Swimathon, un eveniment de strângere de fonduri organizat de Miscarea Fundatiilor Comunitare în mai multe orase din România. În plus, sub coordonarea doamnei prof. Carmen Chis, ambasador Swimathon, sase elevi din Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” vor înota sâmbata, 21 aprilie, începând cu ora 10:00, la bazinul Ioan Alexandrescu, pentru a sprijini cauza “Terapie prin zâmbet”.
Târgul culinar a fost posibil datorita implicarii d-lui director prof. Iulius Radu Timar, d-lui director adjunct prof. Calin Perte, echipei de elevi coordonata de presedintele Consiliului Scolar al Elevilor, Ioana Vasile, juriului condus de prof. Adrian Tencutiu, precum si elevilor, dirigintilor si profesorilor participanti. Asociatia Caritas Eparhial Oradea doreste sa multumeasca pe aceasta cale conducerii Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” si tuturor persoanelor implicate în organizarea acestui eveniment.
Prin finantarea actiunii “Terapie prin zâmbet”, voluntarii clovni-doctori ai Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, vor putea sa-si continue activitatea la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, aducând zâmbete pe chipul a mii de copii internati anual. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta cauza, va invitam sa accesati urmatorul link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiect/terapie-prin-zambet/

Ioana Matea

Coordonator voluntari

Asociatia Caritas Eparhial Oradea