„Jubileul care marcheaza cei 150 de ani de la fondarea Congregatiei “Surorile Oblate Asumptioniste” a fost celebrat la Casa mama, din Paris, duminica 24 mai 2015 prin celebrarea Sfintei Liturghii de multumire si printr-un spectacol international.
Pregatirea acestui Jubileu a început în urma cu trei ani, fiecare an aflându-se sub semnul unei devize a Congregatiei: “Pentru Dragostea lui Isus Cristos”, “Vie Împaratia Ta!”, “Iata-ma, trimite-ma!”
Ordinul “Surorile Oblate Asumptioniste” fost înfiintat în anul 1865 de pr. Emmanuel d'Alzon si de Marie Emmanuel de la Compassion cu scopul de a promova doctrina misionara, ecumenica si caritativa în slujba venirii Împaratiei lui Dumnezeu.
Congregatia Surorile Oblate Asumptioniste îsi desfasoara activitatea în 25 de tari, pe patru continente. În Romania, aceasta familie religioasa este prezenta la Bucuresti, Bacau, Satu Mare si Oradea.
Surorile Oblate Asumptioniste sunt în stransa legatura cu Biserica greco-catolica din Romania înca din anul 1925, când la chemarea Episcopului martir Valeriu Traian Frentiu, sosesc la Beius pentru a lucra alaturi de Calugarii Asumptionisti.
La evenimentul desfasurat la Paris a participat si pr. Antoniu Chifor, Vicar Episcopal, ca reprezentant al Episcopului Virgil Bercea si al Eparhiei de Oradea.