„Odata cu sarbatorirea zilei Muzeului Tarii Crisurilor din Oradea, ajunsa deja la a XIX-a editie, a fost posibila în noaptea de 16 spre 17 mai vizitarea muzeelor Episcopiilor din Oradea: Greco Catolica, Romano Catolica, Reformata si Ortodoxa.
La Catedrala Greco Catolica Sfântul Nicolae s-au putut vizita cripta catedralei unde îsi dorm somnul de veci asteptând Învierea, ierarhi ai Episcopiei de Oradea ca: PS. Iuliu Hîrtea, PS. Vasile Hosu, PS. Iosif Papp Szilagyi, PS. Samuil Vulcan, PS. Moise Dragos, PS. Ignatie Darabant, cât si canonici ai catedralei noastre: Simion Bran, Niculae Viteaz, Coriolan Tamâian, Ioan Dan, Ioan Pop si altii.
Printre exponatele ce au putut fi vazute s-au aflat o Sfânta Evanghelie, Un Potir, un Disc si o steluta care au apartinut Preasfintitului Valeriu Traian Frentiu primite fiind la 14 ianuarie 1938, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de episcopat, precum si un Altar mobil de la anul 1930, si rasa purtata de Preasfintia Sa, alaturi de vesmintele arhieresti. Au mai putut fi vazute si cele doua policandre daruite de Maria Tereza si un Hrisov din anul a911.