„Începând cu ziua de joi 14 mai a.c., delegatii AGRU din toate eparhiile greco-catolice din tara s-au întâlnit la Manastirea Carmelitanilor Desculti – Sanctuar Marian Diecesan al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

Pe parcursul zilei de vineri, 15 mai – s-au trecut în revista principalele documente (enciclice, constitutii) care împreuna, constituie tezaurul gândirii catolice asupra domeniului social.

Momentul a coincis în mod fericit cu aniversarea a 124 de ani de la data lansarii, de catre Papa Leon al XIII-lea al Enciclicei ”Rerum Novarum” (15 mai 1891). Tot anul acesta, se împlinesc 50 de ani de la publicarea Constitutiei ”Gaudium et Spes” (7 decembrie 1965).

A doua parte a zilei a prilejuit întâlnirea delegatilor cu Dl Cornel Barbut, vicepresedintele Asociatiei Familiilor Crestine ”Vladimir Ghika” – în chiar Ziua Internationala a Familiei.

În data de 16 mai s-a celebrat Sfânta Liturghie Arhiereasca îmreuna cu Prea Sfintia Sa Mihai, Episcopul Greco-Catolic de Bucuresti.

Vom reveni cu însemnari si documente din timpul acestor frumoase zile, multumind înca o data tuturor participantilor pentru entuziasmul si contributia adusa lucrarilor! Un salut cald, tuturor!
Sursa:https://agrubuc.wordpress.com