„Dupa datina lasata de la strabuni, perpetuata prin Sfânta Traditie, crestinii la începutul anului îsi sfinteau locuintele pentru ca binecuvântare lui Dumnezeu sa îi însoteasca tot anul. Pentru ca sfintirea locuintelor nu se poate savârsi fara apa sfintita, odata cu botezul Domnului Isus Hristos se savârseste Aghiasma Mare care serveste la sfintirea caselor.
Cu ocazia trecerii în noul an, în cadrul Seminarului Teologic Greco Catolic Sfintii Trei Ierarhi: „Vasile, Grigore si Ioan” s-a savârsit Sfintirea Mare a Apei. Cei care au invocat Spiritul Sfânt ca sa coboare, sa purifice apele, sa le sfinteasca au fost: Pr. Rector Anton Cioba, Pr. Eduard Roman administratorul Seminarului, Pr Paul Popa, Magistrul Colegiului „Sfânta Familie”, Pr. Cristian Sabau si Pr. Anton Rus parintii spirituali ai seminaristilor si Pr. Cristian Tiselita preot spiritual în cadrul Liceului Teologic Greco Catolic „Iuliu Maniu”.
Nici cei pentru care s-a sfintit apa nu au lipsit. Elevii, studentii si seminaristii împreuna cu formatorii lor, au fost prezenti la sfintirea apei. Pr. Rector Anton Cioba a adresat un salut si câteva gânduri bune în noul an celor adunati în Capela Seminarului, subliniind faptul ca acolo unde binecuvântarea lui Dumnezeu exista, se realizeaza lucruri bune. Tot odata unde este Dumnezeu acolo si problemele se înfrunta mai usor, iar roadele muncii sunt mult mai numeroase.
La sfârsit toti s-au îndreptat spre camerele lor, asteptând preotii sa vina sa le sfinteasca camera. Acestia au fost însotiti de câte doi seminaristi care au cântat Troparul Bobotezei.